FAQ motorrijbewijs

Hoe snel kan ik mijn motorrijlessen volgen bij Motorrijlesgigant Nederland?

<span>FAQ</span> motorrijbewijs

Wat kost een vrijblijvende motorproefles?

De motor proefles bij Motorrijlesgigant Nederland kost € 85,00 en duurt twee uur. Naar wens kan je ook kiezen voor een 3 uur durende proefles van slechts € 110,00. Indien je start met 2 personen ontvang je nog een extra korting. Voor de rijtest heb je geen theorie certificaat nodig. Bij de rijtest word er gekeken hoe de feeling is voor het motorrijden, hoeveel motorrijlessen er nodig zijn en wat de kosten van de rijopleiding gaan bedragen om de eerste keer te kunnen slagen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent, kan je aangeven voor welke motorrijopleiding je voorkeur uit gaat en wanneer je de examens AVB en AVD kunt doen.

Hoeveel categorieën motorrijbewijs zijn er?

Er zijn drie categorieën van het motorrijbewijs. De categorie A1 (lichte motor tot 125cc en 11kW) kan behaald worden vanaf 18 jaar (rijles met 17). De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan behaald worden indien je 20 jaar of ouder bent of als je 2 jaar hebt gereden met een A1 rijbewijs. Dit laatste, als je al het A1 rijbewijs al hebt noemen we een doorstroom rijexamen waarbij je niet meer alle bijzondere verrichtingen hoeft te doen en je ook geen apart theoriecertificaat hoeft te halen. Indien je 2 jaar hebt gereden met een A2 rijbewijs kan je ook een doorstroom rijexamen volgen voor de A categorie. Dit is het rijexamen voor de zware categorie. Indien je 24 jaar of ouder bent kan je direct de rijopleiding bij Motorrijlesgigant Nederland volgen voor de zware categorie motorrijbewijs, met onbeperkt vermogen. Alle kandidaten moeten een apart A categorie theorie certificaat in hun bezit hebben, dit kan men tijdens de rijopleiding behalen mits men in het bezit is van het autorijbewijs. Kandidaten die nog geen autorijbewijs hebben dienen het theoriecertificaat vooraf in het bezit te hebben.

Waar vinden de bijzondere verrichtingen plaats?

De bijzondere verrichtingen krijg je bij Motorrijlesgigant Nederland op een oefenterrein waar de bijzondere verrichtingen uitgezet zijn. Hier kan je in je eigen tempo alle oefeningen snel aanleren zonder last te hebben van overig verkeer.

Hoe snel kan ik mijn motorrijlessen volgen bij Motorrijlesgigant Nederland?

Of je nu motorrijlessen wilt gaan volgen vanuit de regio’s Almere, Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Geleen, Gouda, Haarlem, Heerlen, Helmond, Kerkrade, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Sittard, Venlo, Venray, Weert, Zaandam en Zoetermeer, het is mogelijk om deel 1 AVB al in twee dagen te halen en deel 2 AVD ook in twee dagen af te ronden, dit is echter afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. De motor praktijkexamens AVB en AVD sluiten altijd aan op de motorrijlessen. Snel je motorrijbewijs halen kan dus al in 4 dagen! Hiernaast kun je ook bij Motorrijlesgigant Nederland naast de reguliere motorrijopleiding een spoedcursus motor rijlessen volgen in 10 dagen, of zelfs in een spoedopleiding motor rijbewijs in een periode van 2 tot 8 weken. Dit is uiteraard afhankelijk wat je eigen persoonlijke voorkeur heeft.

Wat kost een losse motor rijles?

De prijs van een losse motorrijles van 60 minuten bedraagt € 45,00 echter is het nemen van een lessenpakket voordeliger.

Hoe haal ik mijn theoriecertificaat voor de motor?

Motorrijlesgigant Nederland biedt al haar cursisten een online theorie cursus ter waarde van € 69,95 aan, waarbij je in je eigen tempo theorie lessen kunt volgen en theorie examens kunt oefenen met alle gestelde motor examenvragen, dit aan de hand van hele duidelijke C.B.R. gerichte situaties. Je dient in het bezit te zijn van het theorie certificaat A als je op het praktijkexamen AVD gaat mits je al in het bezit bent van het autorijbewijs. Het is verstandig om tijdens de rijlessen direct te starten met studeren en het certificaat te halen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder motorrijlessen nodig en kun je meer geld besparen, sneller afrijden en waardoor de slagingskans met circa 80% de eerste keer veel groter is!

Wat kost een complete motor rijopleiding?

Afhankelijk van jouw rijervaring kun je bij Motorijlesgigant Nederland reeds een complete motoropleiding inclusief 10 rijlessen en de beide rijexamens AVB en AVD vanaf € 875,00 volgen. Na afloop van de proefles weet je dus precies wat de complete motor rijopleiding kost en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. De betaling kan in termijnen geschieden per bank of contant. Let op, start je met 2 personen ontvang je nog eens € 50,00 extra korting naast het al voordelig geprijsde rijlespakket!

Hoe snel kan ik starten met de motorrijlessen?

Ja, je kunt bij spoedopleiding Motorrijlesgigant Nederland direct bij ons van start met een vrijblijvende proefles.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik motorrijles krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren worden in goed overleg ingepland, je kunt dus motorrijles nemen wanneer het jouw het beste uitkomt, zowel in de ochtend, middag, avond en de zaterdag. Het is ook belangrijk om je motor spoedrijopleiding te volgen bij een vaste ervaren instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor de beide rij examens AVB en AVD.

Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij Motorrijlesgigant Nederland gebruik maken van alle maten helmen, jassen en (regen-)broeken. Je dient wel zelf te zorgen voor schoenen met enkelbescherming en bij voorkeur eigen handschoenen. We hebben ook speciale helmmutsjes voor als je een leenhelm wilt gebruiken.

Op welke motoren kan ik de rijlessen volgen?

De motorrijlessen die je bij Motorrijlesgigant Nederland kunt volgen worden gegeven op jonge motoren voor de categorie A, A2 en A1 die in goede staat van onderhoud zijn. Zo kan je motorrijles volgen op een Yamaha XJ6, een Honda CBF 500 of een KTM Duke 125, alle motoren zijn voorzien van ABS. Alle lesmotoren zijn erg wendbaar en handig in gebruik met de bijzondere verrichtingen. Tevens zijn ook enkele motoren geschikt voor grote langere mensen en ook zijn enkele motoren verlaagd voor de kleine personen vanaf 1.52 meter.

Wat heb ik nodig bij het praktijk examen AVB en AVD?

Bij het AVB examen dien je een geldig rijbewijs te overleggen, of als je niet in het bezit bent van een auto rijbewijs, het theorie certificaat samen met een geldige legitimatie. Verder dien je bij het AVD examen naast het auto rijbewijs of legitimatie bewijs ook over een geldig theorie certificaat te beschikken, deze is 1,5 jaar geldig. Je kunt reeds motorrijlessen nemen als je 17 jaar bent, en vanaf 18 jaar deelnemen aan de beide praktijkexamens.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik toch voor een motor spoedopleiding terecht?

Ja, Motorrijlesgigant Nederland biedt motor rijopleidingen aan op maat voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal lessen nemen welke je nog nodig hebt.